ny_basenji ny_galgo_espanol ny_greyhound ny_whippet ny_faraohund ny_cirneco ny_borzoi ny_saluki ny_afghanhund ny_skotsk_hjorthund ny_magyar_agar ny_sloughi

Allmänt

FCI European Coursing Championship

30 juni – 2 juli 2017

Lotzwil, Schweiz

Ett mästerskap är inte som ett vanligt lure coursing-prov. Den stora skillnaden är att man tävlar tillsammans som landslag.

Uttagningen till landslaget sker dels med hjälp av tävlingsresultaten från våra svenska prov under 2016, dels med hjälp av de två första proven under 2017. De hundar som placerat sig på första till och med fjärde plats på ”lc-årslistan” för 2016 har kvalificerat sig för en plats i landslaget. Detta gäller också vinnande hund på de två första proven för 2017. Om vinnande hund på första eller andra provet 2017 redan är kvalificerad till landslaget går platsen vidare till tvåan. Om även den är direkt kvalificerad så går platsen vidare till trean.


Läs mer under fliken ”Regler för uttagning”. 
OBS! Vare sig du har en hund som är direkt kvalificerad eller kan stå som reserv, så måste du själv anmäla före anmälningstidens utgång!

Att bli uttagen till landslaget betyder att bli del av ett gäng som hejar på varandras hundar, hjälper och stödjer varann och har det jättetrevligt tillsammans under några dagar! Invigningen är alltid en stor fest, liksom prisceremonierna som avslutar varje tävlingsdag. Extra festligt blir det om den svenska flaggan hissas och nationalsången spelas.

Mer information om mästerskapet, tävlingsprogrammet, boende och mycket mer finns på 
http://www.coursing2017.com/english/

Ladda ner PM >> http://www.coursing2017.com/english/official-invitation/

Nyhet 2016
För andra gången kommer en ny titel att delas ut för whippet och italiensk vinthund: CDL Sprinter Champion.
Endast hundar som inte är godkända vid inmätning, d v s de är för höga, kan tävla om CDL Sprinter-titeln.
Anmälan sker på särskild blankett.