ny_saluki ny_greyhound ny_magyar_agar ny_whippet ny_cirneco ny_afghanhund ny_basenji ny_galgo_espanol ny_skotsk_hjorthund ny_borzoi ny_faraohund ny_sloughi

Allmänt

2018 går EM den 22-24/6 i Nørresundby, Danmark.
http://coursing2018.eu

Ett mästerskap är inte som ett vanligt lure coursing-prov. Den stora skillnaden är att man tävlar tillsammans som landslag.

Uttagningen till landslaget sker dels med hjälp av tävlingsresultaten från våra svenska prov under året innan EM, dels med hjälp av de två första proven under samma år som EM. De hundar som placerat sig på första till och med fjärde plats på ”lc-årslistan” för föregående år har kvalificerat sig för en plats i landslaget. Detta gäller också de två bäst placerade hundarna baserat på de två första proven för det år som EM arrangeras. Läs mer under fliken ”Regler för uttagning”.

Att bli uttagen till landslaget betyder att bli del av ett gäng som hejar på varandras hundar, hjälper och stödjer varandra och har det jättetrevligt tillsammans under några dagar! Invigningen är alltid en stor fest, liksom prisceremonierna som avslutar varje tävlingsdag. Extra festligt blir det om den svenska flaggan hissas och nationalsången spelas.