ny_saluki ny_cirneco ny_borzoi ny_sloughi ny_skotsk_hjorthund ny_greyhound ny_basenji ny_magyar_agar ny_afghanhund ny_whippet ny_galgo_espanol ny_faraohund

Uttagningsregler till Lure Coursing EM

Respektive rasklubbs poängräknare tar fram en årsbästalista enligt gällande poängberäkningssystem för året innan EM. Från dessa listor tas de 4 första ordinarie platserna i respektive ras, kön, och klass ut till EM landslaget som uppfyller kraven för deltagande på EM. Härifrån tas även hälften av reserverna (3 st), dessa blir reserv 1-3.

De två sista ordinarie platserna i respektive ras, kön, och klass tillsätts baserat på det sammanlagda resultatet från de två första proven för det aktuella EM-året. Härifrån tas även den andra hälften av reserverna (3 st), dessa blir reserv 4-6.

Om hund som redan är direktkvalificerad via årsbästalistan för föregående år placerar sig på kvalificerande plats vid sammanräkning av de två första proven för året går denna plats vidare till nästa hund på listan. Poängen för de två första proven beräknas av rasernas ordinarie poängräknare enligt gällande poängberäkningssystem

De som blivit uttagna till EM får en inbjudan från PKLC, se nedan.

Om någon ordinarie avstår så går platsen vidare till nästa lediga reserv på listan. Vid otillräckligt antal deltagare i en ras har lagledaren mandat att komplettera med hundar som anses ha tillräcklig kvalitet.
Regerande europamästare är direktkvalificerade.

Anmälda hundar måste ha deltagit i minst två lure coursing-prov före sista anmälningsdag. Från sista anmälningsdag fram till tävlingsdag får hunden inte, på grund av diskvalificering (15.3)** ha brutit en tävling. En diskvalificering är alltid noterad som sådan i licensboken. OBS! Om hunden har fått noll poäng är detta inte en diskvalificering!

Är det färre än fyra hundar anmälda i en viss ras utgår rasen ur provet. Lagkaptenen har dock alltid rätt att komplettera sitt lag, om det behövs och är möjligt. Är det färre än fyra hundar till start för en viss ras är det upp till provledningen och FCI-delegaten att besluta om rasen ska få fullfölja provet.

Kryptorchida hundar tas inte ut till landslaget.

Whippet och italiensk vinthund måste vara inmätta till den klass de anmälts till i EM senast 3 veckor innan landslagsledaren ska ha skickat anmälan till arrangerande land. Då denna tidpunkt kan variera beroende på arrangör kommer den att meddelas separat på hemsidan.