ny_skotsk_hjorthund ny_sloughi ny_basenji ny_galgo_espanol ny_afghanhund ny_borzoi ny_whippet ny_magyar_agar ny_cirneco ny_faraohund ny_saluki ny_greyhound

KAPP-EM 2016
2-4 september, Toulouse (F)

Regler för uttagning till det svenska landslaget i kapp
Uttagning till det svenska landslaget sker enligt reglerna för FCI World Championships. Se PM.

Hur du anmäler din hund
De som har hundar som har kvalificerande tävlingsmeriter för att tävla på europeisk toppnivå anmäler sin hund till PKLC. Bifoga en förteckning över hundens tävlingsresultat för validering.
Anmälan skickas som bifogat dokument, dvs du fyller i i Word och sparar i Word, med e-post till Robert Dirksen, robert.dirksen@saltus.se som administrerar anmälningar och tillsammans med PKLC kontrollerar om anmälda hundar är behöriga att delta.

Sista anmälningsdag är den 15 juli 2016

Inmätning av italiensk vinthund och whippet
Enligt FCI-reglerna ska italiensk vinthund och whippet vara inmätta för att kunna delta i ett mästerskap. Endast mätning i Sverige är enligt reglementet tillåtet för svenska hundar (1.6.2)*. För Whippet över 24 månaders ålder gäller max höjd 51 cm för hanar och 48 cm för tikar. För hund mellan 12 och 24 månader gäller; hanar max 49 cm och tikar max 47 cm. För Italiensk vinthund över 24 månader gäller max höjd 38 cm för både hanar och tikar. Är hunden mellan 12 och 24 månader gäller max 37 cm för både hanar och tikar. Är hunden inmätt före 24 månaders ålder och hinner fylla två år innan EM så måste den mätas om för att få delta.
OBS! Enligt CdL beslut den 21 juni 2013 ska alla whippets och italienska vinthundar mätas vid veterinärkontrollen. Är hunden för stor då utesluts den från tävlingen. Se inbjudan.

Ladda ner PM >>
Ladda ner anmälningsblankett >>

Kapplicens

SvVk/PKLC ger möjlighet till medlemmar i SvVK som har lure coursing licens med giltigt årsmärke att genom uppvisning av giltig SHCF licens erhålla en FCI-kapp licens.
Detta gäller hundar som är godkända för medeldistans (T3 eller T5)och för whippet och italiensk vinthund gäller det endast inmätta hundar med godkänt resultat. Skicka kopia av SHCF-licensen till registrator för rasen (se under Kommittén) och betala licensavgiften 75 Kr till PKLC:s kassör. Denna licens ger möjlighet att delta i FCI kapp i utlandet.